Huså by och bruk – levande kulturvandringar genom Huså bys historia 18 juli 2021

Datum:

18 juli, 2021

Tid:

10:00

Plats:

Huså hamn

Följ med på en guidad vandring genom Huså by! Vi börjar vid Huså hamn, går genom byn och går genom historien och längs vägen får vi möta människor ur historien. Vilka som dyker upp variera mellan olika söndagar.

Guidningen avslutas vid bokverkets ruiner vid Husån, ovanför Ol’Svens/Husåspelsplatsen.  Efter guidningen är deltagarna välkomna att tex dröja sig kvar, vandra tillbaka och titta närmare på uppskyltade historiska miljöer eller fortsätta på egen hand ytterligare 3 km till Huså gruva.

Under guidningen tar brukstiden från mitten av 1700-talet – slutet av 1800-talet stor plats, liksom mer modern historia från slutet av 1970 när Huså by beslöt sig för att göra “Husåspelet” av sin historia och sätta Huså på kartan som “Byn som vägrade dö”.

Guide/ciceron/aktör: Linda Forss

Övriga aktörer: Varierar de olika söndagarna under sommaren 2021, när detta evenemang erbjuds. Bland dessa finns Harriet Möller, Teresa Jonsson och Ulla Tysk.

Välkommen!
…………………………..

Föreställningen i vandrande form på plats i Huså erbjuds också för grupper som vill boka vid andra tillfällen som en del i tex släktträffar, bussresor, konferenser etc.
Föreställningen kan också framföras på en scen på andra platser – tex hembygdsgårdar, bibliotek etc.Välkommen att kontakta linda@forsslivs.se tel 073-2910018 för gruppbokningar.

Evenemanget är slutfört

Event FAQs

Hur kan jag boka för en hel grupp fast vid ett annat tillfälle?
Slå en signal till Linda Forss på tel 073-2910018 eller skicka en epost till linda@forsslivs.se så löser vid det!
Kan guidningen framföras någon annanstans än i Huså?
Nej inte som guidning men den kan göras i en föreställningsform som kan framföras i en scenisk form var som helst. Välkommen med din bokning till Linda Forss på tel 073-2910018 eller epost linda@forsslivs.se
Det här blir för svår vandring för mig. Finns det alternativ?
Inte som öppen guidning sommaren 2021. Däremot kan den erbjudas i en fysiskt mer lättillgänglig form för en hel grupp, valfritt datum under barmarksperioden. Ett annat alternativ föreställningen i "scenisk" variant som framförs inomhus.

Plats:

Antal platser: 20 (18 Kvar)
  • Huså hamn
  • Föreningen Husåspelet
  • Huså
  • Jämtlands län
  • Sverige

Detaljer

  • 18 juli, 2021 10:00   -   12:00
Dela
LÄGG TILL I DIN KALENDER